JEAN BRUNET - excellence hrubozrných francouzských paštik


Rodinnou firmu založil v roce 1895 Louis Brunet. O několik let později převzal firmu jeho syn Henri, který uzenářství dále rozvíjel.

Jean Brunet, Henriho syn, nastoupil po svém otci a v roce 1962 se stal ředitelem společnosti. Tehdy zahájil novou strategii rozvoje založenou na výrobě paštik, skleněných terin a konzerv.

V roce 1980 založil Jean Brunet provozovnu v Rabastens-de-Bigorre na úpatí francouzských Pyrenejí na jihozápadě země, v regionu bohatém na kulturu a gastronomii.

V letech 1986 až 1995 se společnost rychle rozvíjela díky mechanizaci výroby, která vedla k výraznému růstu jejího podnikání.

Vysoce kvalitní výrobky, tradiční know-how a náročné normy umožnily společnosti získat v roce 2014 certifikaci IFS. Tato certifikace zaručuje dodávání zdravých výrobků spotřebitelům. Umožňuje spolupracovat s nejnáročnějšími distributory na mezinárodní úrovni. Pro společnost, která je jediným výrobcem paštik v regionu Occitanie, jenž je držitelem tohoto certifikátu, to představuje skutečnou konkurenční výhodu.

V roce 2016 byla společnost předána novému vedení s cílem rozvíjet své podnikání na národní i mezinárodní úrovni.

V roce 2020 se generálním ředitelem společnosti stává Clément Menet. Pod jeho vedením společnost S.A Brunet rozvíjí své aktivity v oblasti prémiových a regionálních privátních značek a přidává novou linku na výrobu ochuceného hovězího masa.
V roce 2022 mění společnost svůj název na "La Conserverie du Sud".