Podzimní recepty

Podzimní recepty

nadpis dynovy

 Jakmile venku zešedne a začne být podzimní počasí, začíná být uvnitř útulno. Se svíčkami, dekami, lahodným dortem, kýčovitými filmy a horkou čokoládou. My samozřejmě pečeme s kakaem Becks. Žádné jiné do svého šálku nedostaneme! Pro tento šťavnatý dýňový dort s čokoládovou drobenkou jsme si vybrali odrůdu Sinnermann. Je zušlechtěna pravou cejlonskou skořicí a kardamomem, takže se dokonale hodí k dýňovému dortu. Kromě jemně nastrouhané dýně obsahuje i trochu skořice.


dyne

Šťavnatý dýňový dort s čokoládovou drobenkou a šípkovým krémem

INGREDIENCE

Čokoládová drobenka

200 g mouky

25 g kakaa Becks Criollo

150 g cukru

135 g másla

1 špetka soli

Korpus

300 g dýňové dužiny bez pecek

150 g měkkého másla

200 g hnědého cukru

3 vejce

250 g mouky

1 lžička skořice

1,5 lžičky prášku do pečiva

1 špetka soli

50 ml mléka

Na krém

200 g smetany

1 krémový ztužovač

1 lžíce šípkové marmelády

 

POSTUP

  1. Troubu předehřejte na 180 °C horní/spodní ohřev. Dno formy (24 cm) vyložte pečicím papírem.
  2. Na drobenku dejte všechny ingredience do mísy a rukama prohněťte na posypky. Nechte usednout.
  3. Na koláč nastrouháme dýňovou dužinu velmi jemně.
  4. Změklé máslo a hnědý cukr ušleháme mixérem. Přidejte jedno vejce po druhém a důkladně promíchejte.
  5. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl a vmíchejte do těsta spolu s mlékem. Míchejte tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto.
  6. Poté vmícháme nastrouhanou dýňovou dužinu a těsto nalijeme do připravené formy. Dort posypeme čokoládovou drobenkou.
  7. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Vyzkoušejte dort dřevěnou špejlí. Pokud se na špejli už nelepí těsto, vyjměte koláč z trouby a nechte vychladnout. Poté vyjměte z plechu.
  8. Na šípkový krém vyšleháme smetanu se ztužovačem smetany. Vmícháme šípkovou marmeládu.
  9. Dort poprášíme moučkovým cukrem a podáváme se šípkovým krémem.

Poznámky k receptu

Naše biokakaa jsou v mnoha variantách, takže místo Sinnermann by se v drobence skvěle hodil například Choc Orange nebo Amydala s příchutí marcipánu. Nebo můžete použít čisté Criollo.

Veselé pečení, milí milovníci kakaa!

 

 nadpis chleba

Deštivé chladné počasí člověka nutí být doma. Proč ten čas nevyužít k něčemu kreativnímu a zábavnému v kuchyni? Níže najdete recept na výýýborný čokoládovobanánový chléb, který je veganský, navíc bez lepku a cukru!

banan

Čokoládovobanánový chléb - veganský, bez lepku a bez cukru

INGREDIENCE

150 g cizrnové mouky

70 g pohankové mouky

20 g kakaa Becks Sinnerman forte skořice

200 ml rostlinného mléka

12 šťavnatých datlí (asi 140 g bez pecky)

3 zralé banány

4 vrchovaté lžíce marantového škrobu (seženete v obchodech se zdravou výživou)

trochu vody

1 jablko

10 g kypřicího prášku do pečiva

40 g vlašských ořechů

 

POSTUP

Datle vypeckujeme a smícháme s trochou vody. Stále můžete vidět malé kousky datlí, které později chutnají obzvláště lahodně v banánovém chlebu. Banány rozmačkáme vidličkou a jablko nastrouháme nahrubo. Vlašské ořechy nasekejte.

Všechny ingredience poté smíchejte dohromady. Troubu předehřejte na 180°C. Do formy dejte pečící papír a nalijte těsto. Forma by neměla být příliš vysoká (asi 3,5-4 cm). Těsto zakryjte alobalem. Pečte 65 minut. Poté sejměte alobal a nechte znovu 5 minut zhnědnout. Vyjměte z trouby a nechte 40 minut vychladnout, pak je chléb dokonale vlhký a chutný! K čokoládovobanánovému chlebu se perfektně hodí džem bez cukru nebo jogurt a ovoce. Velmi dobré je také ořechové máslo!

Veselé pečení, milí milovníci kakaa!

 

NADPIS SUSENKY

Italské pečivo – vynikající s kávou nebo také s kakaem! Rychlovka, kterou očarujete návštěvu, rodinu a děti! Dobrota, která vyloženě křičí podzim a navíc Vám zaberou v kuchyni pár minut, tak kdy jindy vyzkoušet než teď? 

foto susenky

 

Mandlové sušenky Cantuccini s kakaem Sinnerman forte

INGREDIENCE

200 g mandlí (celých)

1 citron

120 g měkkého másla

400 g mouky

podle chuti 1-2 polévkové lžíce. Kakao Becks Sinnerman forte kakao

½ bal. prášek do pečiva

2 bal. vanilkovýho cukru

200 g cukru

3 vejce

 

 POSTUP

Mandle orestujeme na pánvi bez tuku. Nastrouhejte kůru z jednoho citronu a smíchejte se zbylými ingrediencemi. Do hotového těsta vmícháme mandle. Dva plechy vyložte pečicím papírem a vytvořte na nich čtyři podlouhlé ploché tvary široké asi 5 cm. Každý plech pečte při 175 °C 25 minut.

 Vyjměte cantuccini z pekáče, nechte je trochu vychladnout a nakrájejte je (elektrickým) nožem na kousky asi 2-2,5 cm široké. Vložte kousky zpět na plech a znovu pečte 10 minut.

 Cantuccini skladujte v kovové dóze, v ní vydrží velmi dlouho. Cantuccini podávejte s šálkem kakaa nebo kávy.

 Veselé pečení, milí milovníci kakaa!

 

KAKAO ODKAZ