Zákaznický servis a telefonické objednávky: PO - PÁ 9:00 - 17:00 | +420 775 402 600

Domů / Velikonoční čokoládové buchty Hot Cross Buns
PRO GURMÁNY

 

Anketa
Jak jste se o nás dozvěděli?
3 % (11)
2 % (8)
61 % (243)
10 % (41)
24 % (95)

Celkem hlasovalo: 398
Facebook

Odběr novinek
Facebook Facepile
PROČ KUPOVAT U NÁS
  • Přímý dovozce
  • Příznivé ceny
  • Vysoká kvalita
  • Rychlé dodání
  • Zboží vždy skladem

Velikonoční čokoládové buchty Hot Cross Buns

Velikonoční čokoládové buchty Hot Cross Buns

Recept od Heyfoodsister a s použitím kakaa Criollo (Becks Cocoa)

I když se tato Velikonoce možná velmi liší od toho, na co jsme zvyklí, nechceme se obejít bez jediné věci: rozsáhlé velikonoční snídaně. Ne jako obvykle s celou rodinou a mnoha přáteli, ale stále se vším, co s tím souvisí. Společně s BecksCocoa jsme již začali plánovat velikonoční brunch a upekli nejchutnější čokoládové buchty.


Ingredience:

  • 45 g másla
  • 250 ml mléka
  • ½ kostky droždí nebo 1 balení suchých droždí
  • 60 g cukru
  • 450 g mouky 
  • 50 g kakaového prášku, např. Criollo od BecksCocoa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 100 g hořké čokolády
  • 50 g sušených třešní (nebo více čokolády)

kromě toho:

  • 45 g mouky
  • 5-6 polévkových lžic vody
  • 4 polévkové lžíce javorového sirupu nebo medu

Příprava

Mléko a máslo krátce zahřejte v hrnci, dokud nebudou vlažné (nikdy ne vařit!). Přidejte droždí a cukr a rozpusťte je v něm. Ponechte stranou 10 minut, dokud se na povrchu nevytvoří malé bubliny. 

Mouku, kakaový prášek Criollo a sůl smíchejte ve velké míse. Přidejte kvasničné mléko a vejce a hnětete rukama 10 minut nebo pomoci mixéru, dokud nezískáte hladké těsto. Poté vytvarujte těsto do podoby míče a nechte přikryté na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. 

Nakrájíme čokoládu a případně sušené třešně na malé kousky nožem. Vyjměme těsto z mísy a důkladně propracujeme na pomoučeném pracovním povrchu, vmícháme čokoládu a višně. Vložíme zpět do mísy a necháme znovu kynout po dobu nejméně 30 minut. 

Poté těsto opět dobře propracujeme a rozdělíme na 12 stejných kusů (přibližně po 75–80 g).  Vytvarujeme malé koule (buď oběma rukama nebo jednou rukou na pracovní ploše kruhovým pohybem) a umístíme je 2-3 cm od sebe na plech na pečení potažený papírem na pečení. Přikryjeme utěrkou a necháme ji 30 minut znovu zvednout.

Mezitím troubu předehřejte na teplotu 200 ° C horní / dolní. Na kříže promíchejte 45g mouky a 5-6 lžic studené vody tak, abyste získali hladkou pastu. Dejte ji do plastového sáčku a ustřihněte mu růžek. Na každý́ bochánek namalujte kříž. Pečte 15-20 minut dozlatova.

Zvolna ohřejte sirup nebo med a po vytažení z trouby jím bochánky potřete. Nejlépe podávat teplé se slaným máslem.

NĚCO NAVÍC: Bochánky můžete ještě před potřením sirupem zmrazit.