- Akce
- Novinky
- Dárkové koše a balení
- Paštiky a Foie Gras
- Olivy a oleje
- Delikatesy ze zeleniny
- Sýry a sýrové speciality
- Mořské plody
- Čokolády, sušenky, cukrovinky
- Džemy, medy a čokokrémy
- Káva, čaj a kakao
- Koření, sůl a octy
- Produkty s Lanýžem
- Vína
- Nealkoholické nápoje
- BIO delikatesy
- Bezlepkové potraviny
- Přírodní mýdlo
- Přímý dovozce
- Příznivé ceny
- Vysoká kvalita
- Rychlé dodání
- Zboží vždy skladem
Velikonoční čokoládové buchty Hot Cross Buns
Velikonoční čokoládové buchty Hot Cross Buns
Recept od Heyfoodsister a s použitím kakaa Criollo (Becks Cocoa)
I když se tato Velikonoce možná velmi liší od toho, na co jsme zvyklí, nechceme se obejít bez jediné věci: rozsáhlé velikonoční snídaně. Ne jako obvykle s celou rodinou a mnoha přáteli, ale stále se vším, co s tím souvisí. Společně s BecksCocoa jsme již začali plánovat velikonoční brunch a upekli nejchutnější čokoládové buchty.
Ingredience:
- 45 g másla
- 250 ml mléka
- ½ kostky droždí nebo 1 balení suchých droždí
- 60 g cukru
- 450 g mouky
- 50 g kakaového prášku, např. Criollo od BecksCocoa
- 1/2 lžičky soli
- 1 vejce
- 100 g hořké čokolády
- 50 g sušených třešní (nebo více čokolády)
kromě toho:
- 45 g mouky
- 5-6 polévkových lžic vody
- 4 polévkové lžíce javorového sirupu nebo medu
Příprava
Mléko a máslo krátce zahřejte v hrnci, dokud nebudou vlažné (nikdy ne vařit!). Přidejte droždí a cukr a rozpusťte je v něm. Ponechte stranou 10 minut, dokud se na povrchu nevytvoří malé bubliny.
Mouku, kakaový prášek Criollo a sůl smíchejte ve velké míse. Přidejte kvasničné mléko a vejce a hnětete rukama 10 minut nebo pomoci mixéru, dokud nezískáte hladké těsto. Poté vytvarujte těsto do podoby míče a nechte přikryté na teplém místě vykynout asi 1 hodinu.
Nakrájíme čokoládu a případně sušené třešně na malé kousky nožem. Vyjměme těsto z mísy a důkladně propracujeme na pomoučeném pracovním povrchu, vmícháme čokoládu a višně. Vložíme zpět do mísy a necháme znovu kynout po dobu nejméně 30 minut.
Poté těsto opět dobře propracujeme a rozdělíme na 12 stejných kusů (přibližně po 75–80 g). Vytvarujeme malé koule (buď oběma rukama nebo jednou rukou na pracovní ploše kruhovým pohybem) a umístíme je 2-3 cm od sebe na plech na pečení potažený papírem na pečení. Přikryjeme utěrkou a necháme ji 30 minut znovu zvednout.
Mezitím troubu předehřejte na teplotu 200 ° C horní / dolní. Na kříže promíchejte 45g mouky a 5-6 lžic studené vody tak, abyste získali hladkou pastu. Dejte ji do plastového sáčku a ustřihněte mu růžek. Na každý́ bochánek namalujte kříž. Pečte 15-20 minut dozlatova.
Zvolna ohřejte sirup nebo med a po vytažení z trouby jím bochánky potřete. Nejlépe podávat teplé se slaným máslem.
NĚCO NAVÍC: Bochánky můžete ještě před potřením sirupem zmrazit.