- Přímý dovozce
- Příznivé ceny
- Vysoká kvalita
- Rychlé dodání
- Zboží vždy skladem
Abeceda Éček
Jelikož je naší vizí přeměna chování spotřebitelů a jejich přechod od levných, nekvalitních potravin ke kvalitním, rozhodli jsme se pro osvětu v oblasti tzv. „éček“, se kterými se denně všichni setkáváme na štítcích, ale ve kterých se málokdo orientuje.
Proto Vám rádi pomůžeme zorientovat se v etiketách a složení potravin.
Na našich stránkách budou postupně zveřejňovány jednotlivé přípravky a ochucovadla, v přehledném rozlišení podle škodlivosti - od položek, se kterými si vůbec nemusíte dělat starosti, až po ty, kterým je vhodnější se vyhnout.
Jak to celé začalo?
Na počátku byla snaha umožnit výrobcům potravin jednoduše a přehledně uvést na etiketách celé složení jejich výrobku. A protože se jedná o evropský systém, všechna označení začínají písmenem E. S přibývajícími čísly však začali lidé vnímat tzv. „éčka“ negativně - jako zdraví škodlivé přísady. My je ale nevnímáme jen jako „zlá éčka“, jsou i „hodná éčka“ - jako např. E101 - Riboflavin, E150 - karamel, E300 - kyselina L-askorbová a mnohé další.
A co jsou „éčka“ zač?
Jedná se o tzv. aditiva (přídatné látky), které se do potravin přidávají z nejrůznějších důvodů - jako konzervanty, antioxidanty, zvýrazňovače chuti, vůní, barvy, kypřící látky, emulgátory, regulátory kyselosti, stabilizátory, želírující látky atd.
V našich výrobcích najdete např. jako konzervanty soli a olivový olej, což považujeme za nejlepší přírodní řešení. V celkovém složení našich produktů je využita spodní hranice účinného dávkování jednotlivých aditiv. Stále se učíme a věříme, že nás ve snaze upřednostňovat kvalitní potraviny podpoříte.
Příště vám představíme nejběžněji používané přídatné látky v masných produktech. Postupně se můžete těšit na „odtajnění“ éček v celém našem portfoliu delikates.